Wat doen wij?

Wij houden ons bezig met alles wat met wijn te maken heeft. Excursies, proeverijen, lezingen, workshops, opleidingen....  Heb je iets te vieren of wil je op een leuke, luchtige manier meer te weten komen over wijnen. Aarzel dan niet en bel of mail ons. Wij kijken dan samen met jou hoe we dat kunnen invullen.

Wijnproeverijen

Wij verzorgen graag een gezellige wijnmiddag of -avond voor jou en je gezelschap. Tijdens een standaardproeverij zullen jullie 7 verschillende wijnen gaan proeven. Uiteraard zal  er bij iedere wijn iets worden verteld over de streek waar de wijn vandaan komt, de wijnmaker, de druiven en het wijnmaakproces. Natuurlijk wordt dit alles op een luchtige, interactieve manier gedaan, vaak aangevuld met de nodige leuke anekdotes.

Maar geen wijn zonder lekker hapjes! Dus bij al onze proeverijen wordt er bij elk glas wijn een heerlijk zelfgemaakt hapje geserveerd. Iets om je vingers letterlijk bij af te likken.

De proeverij kan georganiseerd worden waar je maar wilt. Jij bepaalt de locatie en wij nemen alles mee. Niet alleen de wijnen en de hapjes, maar ook de glazen, het servies, servetjes regelen wij.

Een standaard proeverij zal zo'n 2 tot 2,5 uur duren. De kosten hiervoor zijn 35,00 euro per persoon. Wij kunnen dit al vanaf 10 personen voor je organiseren (Zijn jullie met minder mensen, dan betaal je een vast bedrag van 350 euro).

Wil je liever geen begeleidende hapjes erbij of wil je dit liever zelf regelen? Dan kunnen we ook een proeverij met alleen de wijnen verzorgen. De prijs is dan 27,50 euro per persoon.

Vind je het leuker om een themaproeverij te doen (Bijvoorbeeld Champagnes of van een bepaald druivenras, land of streek) dan kan dat natuurlijk ook. Neem gerust contact met ons op om je wensen te bespreken. (De bovengenoemde prijs kan dan wel afwijken.)

Tenslotte vinden we het ook belangrijk om te onderstrepen dat het niet onze intentie is om wijnen te verkopen, maar om jou en je gasten een leuke, gezellige en misschien ook nog een leerzame middag of avond te bezorgen!

Winecorner

Soms past een wijnproeverij niet op het feest zoals je dat voor ogen hebt, maar wil je je gasten wel de mogelijkheid geven om uit verschillende wijnen te kunnen kiezen en daarbij hun ook iets meer informatie hierover geven.

In dat geval is onze Winecorner een heel leuke eyecatcher op jouw feest!  Tijdens het feest  zullen wij bij deze Winecorner jouw gasten adviseren en uitleg geven over de  verschillende aanwezige wijnen. Uiteraard doen we dat in een losse, informele sfeer. Samen met jou bepalen we vooraf van welke wijnen je jouw gasten wilt laten genieten.

Basiskennis van en over wijn opdoen

Heb je altijd al meer over wijnen willen weten? Maar vind je een "echte" wijnopleiding toch een stap te ver? Volg dan onze informele "Wijnkennis"-avonden. 

Tijdens drie gezellige avonden leer je de basisbeginselen  van de wijn. We vertellen je onder andere  hoe verschillende wijn worden gemaakt, welke soort druivenrassen er zijn, hoe je een wijn kunt beoordelen en waar de belangrijkste wijngebieden liggen. Uiteraard gaan we deze theorie ook in praktijk brengen en zullen we verschillende wijnen proeven.

Volg ons op facebook om te zien wanneer er weer een "Wijnkennis"-cursus begint of neem gewoon even contact met ons op.