Wijncursus

Naast wijnproeverijen hebben we ook voor de Stichting Vakopleiding Horeca (SVH) op verschillende niveau's cursussen verzorgd. Doel was hierbij om de cursisten voor te bereiden op een kennis- en organolepisch examen, noodzakelijk voor het uitoefenen van hun vak in de horeca.

Steeds vaker kregen we echter de  vraag of we niet een eenvoudigere wijncursus konden opzetten, waarbij het niet gaat om allerlei apellaties en wijngebieden uit je hoofd te leren en die veelal op de vakhandel is gericht.

Een praktische cursus gericht op dagelijkse toepasbaarheid en voor de wijnliefhebber die iets meer basiskennis wil krijgen. Een cursus waarbij op onderstaande vragen een antwoord wordt gegeven.
Waarom vindt ik een bepaalde wijn lekker of juist niet?
Hoe wordt wijn gemaakt en wat is hierop allemaal van invloed?
Bij welk gerecht past welke wijn?
Hoe maak ik een keuze uit de wijnkaart van een restaurant?.
Kortom een leuke en leerzame cursus waar je meteen iets aan hebt, zonder de noodzaak van een examen.

We willen dit gaan doen op 5 dinsdagavonden bij Kasteel Vaeshartelt te Maastricht. Het zou leuk zijn om dit voor een groep van zo'n 8 wijn enthousiastelingen te mogen verzorgen. Uiteraard zullen we iedere avond een leuk aantal wijnen proeven en bespreken.
De cursus kost € 325 per persoon inclusief BTW. Aanvullend kun je het boek "Ik weet meer van wijn" bestellen voor € 37.- Dit mooie boek is een handig naslagwerk, maar niet perse noodzakelijk.
Ben je geïnteresseerd? Maak je vrienden enthousiast en stuur ons een mail!